46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

"Erudīts 2015" atlases kārtā uzvar komanda "Pieci rūtaini krekli"

Фото: M.Justs
1.aprīlī Rēzeknes Augstskolā (RA) notika RA intelektuālās spēles "Erudīts 2015" vietējā atlase, kas šogad sapulcināja četras komandas, no kurām viena bija Erasmus apmaiņas programmas studentu izveidota.
Pasākums tika atklāts ar komandu mājasdarbu – skeču par tēmu "90 shades of RA". Tā kā RA tuvojas 90 gadu jubileja, tad komandu dalībniekiem bija iespēja parādīt savas prasmes mākslinieciskajā jomā. Visas komandas ļoti radoši izpildīja šo uzdevumu un spēja atainot RA no dažādiem rakursiem. Žūrijas uzdevums bija vērtēt priekšnesumus pēc šādiem kritērijiem: ideja, oriģinalitāte, atbilstība tēmai, izpildījums un laika limita ievērošana – 3 līdz 5 minūtes.
 
Komandu erudīcija tika pārbaudīta ar 30 jautājumu palīdzību, kurus sastādīja RA "asais prāts" Ēriks Začs. Jautājumi bija gan par RA, gan par sabiedriskajām aktivitātēm, gan vēsturi un ģeogrāfiju.
 
Starplaikā dalībniekus un viesus ar savu priekšnesumu "Back to the 90’s" (kas pirms tam tika rādīts "Rēzeknes Popielā 9") priecēja Rēzeknes 2.vidusskolas komanda "18-".
 
Apkopojot rezultātus, godalgotās vietas tika sadalītas šādi: 1. vieta – komandai "Pieci rūtaini krekli", 2.vieta – komandai "Simply Erasmus", 3.vieta –"Eco-smile", 4.vietā – "Biznesa mārgys".
 
Pirmās vietas ieguvēji 23.aprīlī dosies uz nākamo spēles posmu "Starpaugstskolu Erudīts 2015", kur viņiem būs iespēja sacensties ar citu augstskolu komandām.
 
Intelektuālās spēles rīkotāji izsaka pateicību pasākuma atbalstītājiem: Rēzeknes pilsētas domei, picērijai-konditorejai "LaPizza", kebabnīcai "Ausmeņa kebabs", grāmatnīcai "Zvaigzne ABC", keramikas izstrādājumu ražošanas uzņēmumam "Podusēta" un visiem pārējiem, kuri atbalstīja šo pasākumu un padarīja to košāku un interesantāku.
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"